Skip to content

Develto neemt softwarepakket Talas over

De ontwikkelaar van het efficiënte en veelzijdige softwarepakket Talas, Ric Davis, gaat het na een carrière van meer dan 40 jaar iets rustiger aan doen. Talas-gebruikers kunnen het pakket gewoon blijven gebruiken, want Talas is overgenomen door softwareontwikkelaar Develto. Dat is goed nieuws, want door deze overname is de support voor Talas gewaarborgd.

Support Talas blijft gewaarborgd

De ontwikkelaar van Talas, Ric Davis, heeft in Develto (zelf ontwikkelaar van het vergelijkbare softwarepakket Ladento) een partner gevonden die de software kan blijven ondersteunen. Hij blijft op de achtergrond voorlopig betrokken bij Talas en de support daarvan. Tandartsen en tandheelkundige laboratoria die op zoek zijn naar nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten die meegroeien met de ontwikkelingen kunnen desgewenst overstappen naar het pakket Ladento van Develto. Ric Davis blijft ook beschikbaar om bij die overstap te helpen.

Extra functionaliteiten nodig? Ladento biedt mogelijkheden

Net als het Talas softwarepakket voorziet Ladento in een totaaloplossing voor zowel kleine als grote tandheelkundige centra en tandtechnische laboratoria. Develto wordt verantwoordelijk voor de support van beide pakketten. Talas en Ladento sluiten voor wat betreft functionaliteit goed op elkaar aan. Ladento biedt bovendien extra functionaliteiten, zoals onder meer een digitaal bestelproces, die continu verder worden ontwikkeld.

Ontwikkeld op basis van behoefte

Edwin Zaagman en Jack van Veen van softwarehuis Develto, beiden met lange ervaring in de tandheelkundige branche, constateerden al meer dan tien jaar geleden de behoefte van tandartsen en tandtechnische laboratoria om sneller, overzichtelijker en efficiënter te kunnen communiceren. Samen met developer Fabian van de Bor is Ladento ontwikkeld op basis van kennis van de branche en vragen uit de praktijk. Ladento is een effectief en vooruitstrevend pakket dat antwoord geeft op de behoefte aan praktische innovatie die leeft in de branche.

Gezamenlijke introductie

Edwin Zaagman is enthousiast over de overname: “We zijn blij dat Ric Davis ons zijn vertrouwen heeft gegeven. De support voor Talas blijft en Ric blijft daar voorlopig bij betrokken. Voor wie méér wil heeft Ladento alle functionaliteiten van Talas, én biedt nog meer mogelijkheden. Gebruikers die een nog completer en functioneler pakket zoeken kunnen met begeleiding van Ric de overstap maken. Develto en Ric zijn enthousiast en gemotiveerd om Ladento gezamenlijk in de tandtechnische laboratoria en tandartspraktijken te introduceren.”