Skip to content

Ladento naar een Hoger Niveau: Het succesverhaal van Koen van Meijeren

De afgelopen periode heeft Koen van Meijeren zijn afstudeerstage gedaan bij Develto, waar hij heeft gewerkt aan een uitdagend project om Ladento naar een hoger niveau te tillen. Hij heeft zich verdiept in het bestelproces voor protheses en samen met gebruikers gekeken waar de pijnpunten zaten. Met een designer heeft hij vervolgens een fris nieuw design ontwikkeld dat tegen het einde van het jaar geïmplementeerd wordt. Tegelijkertijd heeft Koen het nieuwe bestelproces voor protheses ontwikkeld. Dit zijn de belangrijkste resultaten:

  • Frontend losgekoppeld van de backend: Hierdoor is de snelheid enorm verbeterd en de complexiteit verlaagd.
  • Datamodel vereenvoudigd: Dit helpt ook bij de overgang naar andere bestelling types.
  • Nieuwe technieken gebruikt: GraphQL en Qwik zijn geïntroduceerd.
  • Organisatieveranderingen: Door onderzoek naar GraphQL zijn andere projecten hier ook mee aan de slag gegaan.
  • Huisstijl van Ladento in een componentensysteem: Dit verhoogt de herbruikbaarheid en toegankelijkheid.

Dankzij dit project is het nieuwe bestelproces nu ongeveer 50% sneller dan het oude systeem. Bovendien is de basis gelegd om in de toekomst alle andere bestelprocessen eenvoudiger te maken. Het Ladento-team is inmiddels druk bezig om dit project te integreren in Ladento Order en er worden al nieuwe features ontwikkeld met de nieuwste technieken.

En als kers op de taart mocht Koen afgelopen vrijdag zijn project verdedigen. De docenten waren zo onder de indruk van de resultaten en zijn persoonlijke groei dat hij een 10 heeft gekregen voor zijn afstudeerproject. Super goed gedaan, Koen! Wij zijn trots op jou!